Μικρά γυαλιά ηλίου

Μικρά γυαλιά ηλίου

μικρα γυαλια ηλιου

Τα μικρά (tiny) γυαλιά ηλίου μπορεί να μην προσφέρουν στα μάτια πολύ μεγάλη σκίαση, αλλά αποτελούν σίγουρα μια τάση της μόδας. Η τάση αυτή έχει να κάνει με το υπερβολικό. Όπως είναι τάση τα μεγάλου μεγέθους γυαλιά ηλίου τύπου Aviator, έτσι είναι και τα υπερβολικά μικρά γυαλιά ηλίου είτε με λεπτούς είτε με πιο χοντρούς σκελετούς.

Το γεγονός ότι τα μικρά γυαλιά ηλίου φορέθηκαν από τον διάσημο ράπερ Kanye West ο οποίος επηρεάζει τη μόδα σίγουρα συνέβαλε στο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών τα μικρά πλαίσια και τα μικρά στρογγυλά γυαλιά ηλίου.

Σκεφτείτε λοιπόν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε τα μεγάλα γυαλιά ηλίου σας με τους γιγάντιους φακούς και να ακολουθήσετε τα supermodels που έχουν περπατήσει πάνω στις πασαρέλες με μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου. Τα μικροσκοπικά γυαλιά κέρδισαν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν άρχισαν να χρησιμοποιούνται από σχεδιαστές μόδας στις επιδείξεις τους. Έτσι ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο αυτή η τάση από τους λάτρεις της μόδας. Έτσι εξαπλώθηκε γρήγορα η είδηση ότι τα γυαλιά με μικρά χαρακτηριστικά επανήλθαν στη μόδα.

Πλέον, τα μικρά στρογγυλά γυαλιά ηλίου είναι «σκαρφαλωμένα» στις μύτες των διασημοτήτων σχεδόν παντού. Τώρα μπορούμε να δούμε τα γυαλιά ηλίου με μικρό σκελετό να τα φοράνε διασημότητες οι οποίες επηρεάζουν την μόδα όπως η Rhianna, η Kylie Jenner και η Bella Hadid. Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου έχουν γίνει υποχρεωτικό αξεσουάρ για όσους επιθυμούν να κάνουν ένα statement στον σύγχρονο κόσμο και να φέρουν επιπλέον χαρακτηριστικά στο καθημερινό τους outfit.

Τα γυαλιά ηλίου με μικρούς φακούς έχουν ιστορία

Η εμφάνιση των μικρών στρογγυλών γυαλιών ηλίου δεν είναι καινούργια, φυσικά. Όλα ξεκινούν από την ταινία Matrix που προβλήθηκε πρώτη φορά το 1999 και την πρωταγωνίστρια Carrie-Anne Moss, η οποία φορούσε ένα ζευγάρι μικρών γυαλιών. Τα μικρά γυαλιά ηλίου κυριαρχούσαν τη δεκαετία του ‘90 και αποτελούσαν το απόλυτο αξεσουάρ για μια κομψή και σύγχρονη γυναίκα. Τώρα κάνουν την επιστροφή τους ως μια επιλογή ρετρό γυαλιών για τα κορίτσια του σήμερα. Φαίνεται ότι χρειάστηκαν περίπου 20 χρόνια για να ξαναεμφανιστούν τα μικρά στρογγυλά γυαλιά στη μόδα. Είναι αυτό που οι γνώστες του στιλ ονομάζουν «δύσκολη τάση» όπου οι κανόνες του σπάνε και δημιουργούνται  μεταμοντέρνα μοντέλα όπως γυαλιά με φωτεινά χρώματα από πλαστικό σκελετό. Τα γυαλιά αυτά έχουν πλέον κερδίσει μεγάλο μέρος της αγοράς.

Τα μικρά στρογγυλά γυαλιά ηλίου δεν είναι καινούργια

Η τάση για μικρά γυαλιά ηλίου χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940, όταν τα στρογγυλά κυκλικά sunnies ήταν τα γυαλιά ηλίου της επιλογής πριν ο Τζον Λένον να τα ξαναδώσει στο χάρτη στυλ στη δεκαετία του 1960. Μερικοί λένε ότι ο σημερινός σκηνοθέτης μόδας Bella Hadid πρωτοστάτησε στην επιστροφή του πλαισίου των μικροσκοπικών γυαλιών ηλίου, καθώς σπάνια φαίνεται χωρίς αυτά. Αλλά η υποστήριξη της Kanye και η προώθησή τους στην τηλεοπτική εκπομπή Kardashian θα μπορούσαν να είναι αρκετά για να στείλουν μικρά γυαλιά ηλίου mainstream και να τα μετατρέψουν σε ένα βασικό εξάρτημα δήλωσης.

Οι μίνι προδιαγραφές τους είναι καλές για εσάς;

Υπάρχει αρκετή κριτική γύρω από τα μικρά γυαλιά ηλίου. Και η κριτική αυτή αφορά δύο τομείς. Ο ένας είναι η μόδα. Αρκετοί αναφέρουν ότι τα μικρά γυαλιά μπορεί να μην κολακεύουν την προσωπικότητας σας καθώς υπάρχει η περίπτωση να σας ταυτίσουν με προσωπικότητας όπως οι Kardashian  και ο Kayne

Το άλλο κομμάτι έχει να κάνει με το βασικό σκοπό των γυαλιών ηλίου που είναι η προστασία των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Τα γυαλιά ηλίου με μικρούς φακούς δεν καλύπτουν όλη την επιφάνεια του ματιού  με αποτέλεσμα μέρος της ακτινοβολίας να φτάνει στο μάτι. Επίσης τα πλαϊνά μέρη του σκελετού είναι πολύ λεπτά με αποτέλεσμα η ακτινοβολία να βρίσκει χώρο και από το πλάι προς το μάτι. Ίσως λοιπόν θα πρέπει να σκεφτείτε και τη χρήση για την οποία θέλετε τα μικρά γυαλιά ηλίου. Για παράδειγμα ίσως να μην είναι η ιδανική επιλογή για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλία.

Η τάση των μικρών γυαλιών φαίνεται να αυξάνεται

Οι κατασκευαστές γυαλιών ηλίου αξιοποιούν στο έπακρο την πιο πρόσφατη τάση των πολύ μικρών προδιαγραφών.  Έτσι πολλές εταιρείας πλέον, κατασκευάζουν τέτοια μοντέλα το οποία παραπέμπουν σε εμφάνιση της δεκαετίας του ’90, δίνοντας διαχρονικότητα. Ταυτόχρονα όμως έχουν όλα τα στοιχεία για να παραπέμπουν στην σύγχρονη εποχή. Τα λεπτά μεταλλικά πλαίσια δίνουν έμφαση στους οβάλ επίπεδους φακούς. Οι πιο σύγχρονες εκδοχές έχουν να κάνουν με τετράγωνα μικρά γυαλιά ηλίου ή ακόμα και τριγωνικά. Φαίνεται ότι τα γυαλιά πρόκειται να μας θυμίσουν τη νοσταλγία της δεκαετίας του ’90 για λίγο ακόμα. Εάν βρίσκεστε στην αγορά για ένα ζευγάρι από αυτά τα μικρά γυαλιά ηλίου, παρακαλούμε προσέξτε αυτήν τη συμβουλή. Αυτά τα μικροσκοπικά αξεσουάρ γυαλιών ηλίου είναι απελπιστικά ανεπαρκή για να παρέχουν την προστασία που αξίζουν τα μάτια σας, γι’ αυτό επιλέξτε γυαλιά ηλίου λαμβάνεται υπόψη και τη χρηστικότητα τους.

Στο peacoxk.com θα βρείτε μικρά γυαλιά ηλίου σε διαφορετικά σχήματα ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο ζευγάρι που θα ταιριάξει με το στυλ σας. Θα βρείτε ακόμα μεγάλη ποικιλία από ανδρικά γυναικεία και παιδικά γυαλιά ηλίου σε μοναδικές προσφέρες.